Siivousaineet / Puhdistusaineet

Tässä osiossa voit tutustua siivousaineisiin liittyviin tärkeisiin asioihin. Suomen Standardisoimisliiton SFS mukaan määritellään siivousaine ja puhdistusaine seuraavasti. Siivousaine on pintoja puhdistava, suojaava tai hoitava aine. Puhdistusaine on likaa irroittava aine, jonka teho perustuu pääasiassa joko tensideihin, emäksiin, liuotteisiin, happoihin tai näiden lisäksi muihin tehoaineisiin.

Katso Kiilto Pro Ammattihygienian nettivideo Puhtausklinikka, jossa kerrotaan puhtauskemiasta. Katsomalla tämän saat paljon hyvää tietoa puhdistusaineista.

Katso Kiilto Pro Ammattihygienian Puhtausklinikka nettivideo, jossa kerrotaan käyttöturvallisuustiedotteesta.

Tunne kemikaalien varoitusmerkit. Varoitusmerkit ovat vinoneliön muotoisia, merkeissä on musta symboli valkoisella taustalla ja punainen kehys. Näihin merkkeihin voit tutustua Tukesin sivulla.

Ammattikäyttöön valmistettujen siivousaineiden piktogrammeihin voit tutustua siivousaineet.com sivulta. Piktogrammit on merkitty siivousaine astian etikettiin.

Aineen pH on tärkeä ymmärtää puhdistusaineessa.

Alla on video, josta saat tietoa pH:sta

Lisää pH:sta voit lukea siivousaineet.com sivulta.

Siivous- ja puhdistusaineiden kemiasta sekä ainesosista voit lukea siivousaineet.com sivulta.

Yleistietoa voit lukea siivousaineet.com sivustosta. Täältä löydät tietoa mm. siivousaineiden käytöstä, annostelusta, pakkauksista ja säilytyksestä.

Alla olevasta videosta näet puhdistusaineiden annostelun.